Till företagslistan

Stafettläkarna i Sverige

staffetlakarna-i-sverige

/5

KollektivavtalInget kollektivavtal
ÖversiktLöner
Recensioner
0
Sök jobb

Om Stafettläkarna i Sverige

Texten är tagen från Stafettläkarna i Sveriges hemsida

Stafettläkarna i Sverige startades som en uppstickare på marknaden under hösten 2010. Nytt som företag, men inte alls någon novis i branschen. Med i företaget finns medarbetare som gör att vi kan tillgodoräkna oss drygt 30 år av samlad erfarenhet! Detta har också gjort att stafettläkarna i Sverige AB har byggts upp lite tvärs emot de gängse normer man ser i bemanningsbranschen idag.

Vi har förstått att man behöver kunna ha en helt annan rörlighet på marknaden för att kunna leverera högkvalitativt OCH överleva på goda grunder. Därför har vi byggt upp en cellbaserad organisation under ett övergripande paraply. Med en genuin grundorganisation i fokus, har vi därtill knutit en rad av erfarna bemanningsspecialister på konsultbasis inom både tjänsteområden och geografiska områden. Detta gör att Stafettläkarna i Sverige AB kan agera både som det lilla, flexibla företaget med den personliga kontakten, men också ryta som en större drake med mängdbemanning där så behövs.

Läkare

Funderar du på att ta uppdrag som stafettläkare eller hyrläkare? Spännande! Då hjälper vi dig gärna med några tips på vägen.

För att få ut så mycket av din tid som uthyrd läkare, stafettläkare, finns det en del saker man bör tänka på. Det är ju viktigt om att man är medveten om att man kommer till en ny arbetsplats, som kanske har lite väl mycket att göra och förväntar sig att du kommer dit och är en klippa att luta sig på i dagliga verksamheten. Därför är det viktigt att du

– tänker på att vara både lyhörd och verbal. God kommunikation är A och O. Fråga gärna från början vad det finns för förväntningar på vad du ska prestera. Till exempel om de vill att stafettläkaren ska koncentrera sig på akuta, snabba patienter och på så sätt frigöra tid för de ordinarie läkarna. Eller ska du ha fokus på att följa upp remisser? Kanske har man en växande signeringslista som väntar?

– visar prov på god social kompetens. Du kommer säkert stöta på vissa platser där det finns ett visst revirtänkande, eller oskrivna regler om hur man ”brukar göra” på arbetsplatsen. Det kan också vara så att man omedvetet tycker att en stafettläkare är ett ”nödvändigt ont. Ett glatt bemötande förebygger många problem som kan uppstå. Ligger det konflikter i luften, så backa hellre än ta strid. Tala gärna med vårdcentralchefen om saken. Eller ring oss, så tar vi tag i problemet.

– är noggrann. Se till att kunna lämna arbetsplatsen utan eftersläpande administration. Var tydlig i journalhantering och diktat. Sista dagen på ditt uppdrag är det toppen om du gör en kort sammanfattning över vad som ligger kvar, och behöver hanteras av ordinarie läkare. Hinner du inte med administrationen, så tala med vårdcentralchefen eller oss.

– kan ”gilla läget”. Ibland är inte vardagen som stafettläkare helt rosenskimrande. Det kan hända att man känner sig lite utanför gemenskapen, vilket är förståeligt. Då gäller det bara att försöka acceptera situationen, och göra det bästa av situationen.

Känns det som att ovanstående är självklart och kommer naturligt? Grattis, då har du en personlighet och karaktär som passar bra in för att bli en bra stafettläkare eller hyrläkare.

Sjuksköterskor

Är du Legitimerad syrra med någon specialistkompetens? Vill du jobba extra och tjäna lite mer än vanligt? Då har du kommit rätt. Vi på Stafettläkarna har fler och fler förfrågningar runt om i landet gällande barnmorskor, distriktssköterskor, operationssköterskor med mera.

Har Stafettläkarna i Sverige kollektivavtal?

+

Nej – Stafettläkarna i Sverige har inte kollektivavtal.
Läs mer här

Hur många konsulter jobbar på Stafettläkarna i Sverige?

+

Om man räknar om antalet konsulter till heltidsanställda så jobbar ungefär 32 konsulter heltid på Stafettläkarna i Sverige. Den exakta siffran är svår att veta.
Läs mer här

Lediga jobb
Utvecklare? Sök här.

© 2024 Bemlo