Jobba inom bemanning utan erfarenhet

Jobba inom bemanning utan erfarenhet

Publicerad · 2 min läsning

Ett vanligt problem många stöter på när de väljer att byta till bemanning är erfarenhetskraven som finns från vårdgivarna. I de flesta regioner och kommuner i Sverige så finns det ett krav att all inhyrd personal ska ha minst 2 års erfarenhet och helst inom de senaste 3 åren.

Beroende på hur situationen ser ut kan regionerna och kommunerna ibland tumma på reglerna. Men oavsett innebär regeln att du som nyexaminerad sjuksköterska och läkare kommer att ha betydligt svårare att hitta uppdrag att jobba på.

Hur får man jobb inom bemanning som nyexaminerad sjuksköterska?

Som nyexaminerad sjuksköterska är det enklast att få jobb genom att resa till Norge. Bemanningsbolag i Norge har inte samma krav på att deras konsulter ska ha minst två års erfarenhet utan där kan man få uppdrag utan erfarenhet. Uppdragen är främst inom äldrevården men även på sjukhus.

Hur får man jobb inom bemanning som nyexaminerad läkare?

Som nyexaminerad läkare kan du jobba inom primärvården i Sverige efter ca ett år. Du kan även direkt efter studierna ta jobb inom äldrevården eller primärvården i Norge. Den största majoriteten av uppdrag kräver specialisering men legitimerade läkare kan hitta arbete på vårdcentraler då allmänspecialister ofta inte kan hittas.

Hur får man jobb inom bemanning som läkarstudent?

Som läkarstudent kan du efter termin fyra få jobb som sjuksköterska i Norge. Det är allt vanligare att läkarstudenter väljer att sommarjobba i Norge då man tjänar betydligt bättre samtidigt som man bygger erfarenhet. Även innan termin fyra finns det möjlighet att jobba som undersköterska i verksamheter i Norge.

Fördelar för dig som är nyexaminerad med att arbeta i Norge

I Norge är det lägre tempo. Det finns fler resurser vilket gör att du kan få en trygg start in i sjuksköterske livet. I Norge är bemanning ett vanligt sätt för nyexaminerade sjuksköterskor att påbörja yrket genom att resa runt och lära sig från olika platser.

Fler personer innebär också fler att lära sig av och kan på så sätt snabbare bli mer kompetent på jobbet.

Precis som i Sverige är lönen inom bemanning i Norge betydligt högre än i lönen du blir erbjuden på en fast arbetsplats i Sverige.

Den annan fördel är skatten. Om du arbetar kortare än 183 dagar i Norge, har du rätt till fast skattesats på 25%. Med en lön på 60,000 kr så har du 45,000 kr kvar i Norge jämfört med ca 41,719 kr kvar efter skatt i Sverige.

Vad behövs för att arbeta inom bemanning i Norge?

Förutom utbildning behöver du följande:

  • Norsk autorisasjon, det kan du ansöka om direkt hos

    Helsedirektoratet

    och tar ca 4-6 veckor att få.

  • Norskt personnummer och skattekort.

Du kan läsa mer om detta och om att jobba i Norge i vår artikel: https://www.bemlo.se/blog/jobba-i-norge

Hur hittar jag jobben?

Genom att ansöka via Bemlo ser vi till att du får kontakt med bemanningsbolagen som bäst kan hjälpa dig. Vi samarbetar med 30+ av branschens största och mest uppskattade bolag och ser till att du får flera erbjudanden att jämföra mellan.

Har du några frågor? Kontakta oss på info@bemlo.se.

Jämför 80+ bemanningsföretag för sjuksköterskor!

Läs recensioner av andra sjuksköterskor
Se information om löner och förmåner
Skicka enkelt intresseanmälan till företag
Jämför företag

Lämna en kommentar...

När du skickar så godkänner du våra villkor.

Lediga jobb
Utvecklare? Sök här.

© 2024 Bemlo